Planet

Tegenwoordig wordt er veel aandacht besteed aan duurzaam materiaal gebruik. Dat zijn materialen die bijvoorbeeld milieuvriendelijk zijn geproduceerd, van niet te ver worden geïmporteerd, onderhoudsvrij zijn, lang meegaan, weinig fossiele grondstoffen verbruiken en 100% gerecycled kunnen worden. Voor dit project worden materialen gekozen welke voldoen aan dergelijke eigenschappen. Concreet wil dat zeggen dat bijvoorbeeld wordt gekozen voor Terrafina terrasplanken, goed geïsoleerde gevel-, vloer en dakbekleding, gevelbekleding van venyl solid core, LED-verlichting en een energiezuinige EDR boiler aangesloten op een zonnepaneel (600 Watt). Deze boilers kunnen worden afgesteld om overdag tijdens de zonne-uren het water op te warmen. Eenmaal opgewarmd kost het weinig energie ( 42 Watt voor een 80 liter boiler van 60°C) om het water warm te houden.

 

Profit

Hoewel ieder commercieel bedrijf winst nastreeft, wil dat zeker niet zeggen dat de winstgevendheid ten koste van alles moet gaan. Een deel van de winst wordt geïnvesteerd in groen gas en elektriciteit uit zonnepanelen. Ondanks de hogere kosten kan de keuze hiervoor toch worden gemaakt, uit het oogpunt dat wij de planeet ook maar te leen hebben van onze kinderen. Daarnaast is een groen imago voor de strandslaaphuisjes goed. Het past goed bij een product waar het vooral gaat om de beleving van een stuk natuur: de zee en het strand.

 

People

De bedrijfsvoering levert uiteraard werkgelegenheid op. Bij een klein aantal huisjes is de werkgelegenheid weliswaar beperkt, maar ieder mens en werkplek is er een. Het meeste werk  bestaat uit werkzaamheden als: broodjesservice, BBQ-, DVD- en VIP-service, reservatie schoonmaak op de wisseldagen, onderhoud van de huisjes en verplaatsing voor de winteropslag. Het is bijna altijd nodig om mensen te motiveren. De motivatie kan mede voortkomen uit het feit dat een ieder werkt aan een mooi product waaraan andere mensen veel plezier beleven. Een mogelijke uitbreiding van het aantal huisjes levert kansen op voor werknemers met ambitie. Afwisseling, een goede combinatie van taken, verantwoordelijkheid en bevoegdheden (TVB), goede beloning en aandacht dragen bij goede arbeidsplaatsen. Blije medewerkers zorgen voor blije gasten!

    People                  Planet               Profit

Copyright ©. Alle rechten voorbehouden. Website ontwikkeld voor en door MIOMARE strandslaaphuisjes | slaapstrandhuisje Sluis.   Gebruikersvoorwaarden   |   Privacybeleid  |  SITEMAP

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

M.V.O. ofwel duurzaam ondernemen is een vorm van ondernemen gericht op economische prestaties (profit), met respect voor de sociale kant (people), en de aarde (planet): de triple-P-benadering.

 

 

 

 

 

Duurzaam ondernemen: een must! Voor people, planet en profit.